You are here

CINEMA RITCS

22 november 2017
19:30 - 22:30

Screening: Peliculatina: El Tio – M. Iribarren (2013)

Woensdag, 22 November, 2017 - 19:30 tot 22:30, CINEMA RITCS

CINEMA RITCS, RITCS café en Peliculatina bundelen de krachten en screenen op 22 november de film 'El Tio', gevolgd door aangepaste hapjes en plaatjes in het RITCS café. 

Lees Meer
27 november 2017
19:30 - 22:30

Screening: Jeanne Dielman – C. Akerman (1975)

Maandag, 27 November, 2017 - 19:30 tot 22:30, CINEMA RITCS

Jeanne Dielman leeft een routineus leven. Ze woont met haar zoon op de Handelskaai 23 in Brussel. Wanneer haar zoon op school is, doodt ze de tijd door het huidhouden te doen en klanten te ontvangen. Ze brengt namelijk geld in het laadje door aan prostitutie te doen. Zo gaat het dag in, dag uit.

Lees Meer

Gelegen in het bruisende hart van Brussel, in de Antoine Dansaertstraat vlakbij de Oude Graanmarkt, is CINEMA RITCS de huisbioscoop van het RITCS | Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound en dé ontmoetingsplaats voor de echte filmliefhebbers. Uitgerust met de allernieuwste digitale filmprojectie-apparatuur en een magisch wit doek van maar liefst zeven meter breed biedt CINEMA RITCS met zijn 125 cinemazetels ruimte aan de beleving van de fascinerende wereld der bewegende beelden. Daarbij worden vele vertoningen vakkundig ingeleid door RITCS-docenten, filmmakers, cinefielen of andere voorname binnen- en buitenlandse gasten. Zo werkte CINEMA RITCS in het verleden samen met een reeks prachtige cinefiele initiatieven als het Off Screen Film Festival, Cinemaximiliaan, Afrika Film Festival, Europalia en de Unie van Regisseurs. 

CINEMA RITCS is op maandag en woensdag dan ook the place-to-be voor wie onze passie voor het witte doek deelt. Meer informatie met betrekking tot de programmatie van CINEMA RITCS kan je terugvinden op deze website onder het luik 'programmatie' of op de Facebookpagina van CINEMA RITCS. 

Praktische info:
Cinema RITCS
Antoine Dansaertstraat 70
1000 Brussel
Ingang via het RITS Café
Verdieping -1

Filmvertoningen: elke maandagavond en woensdagavond om 19u30
Kassa: direct aan de ingang van Cinema RITCS, in het gebouw van RITCS | Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound
Openingsuren kassa: van 19u00 tot 20u15 op avonden met een filmvertoning
Tickets zonder korting: 5€
Tickets met korting: 2€ (voor studenten, CJP-leden en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel)
Cinema RITCS-Abo zonder korting: 50€ (voor 15 vertoningen)
Cinema RITCS-Abo met korting: 20€ (voor 15 vertoningen) voor studenten, CJP-leden en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel

Coördinator Cinema RITCS: Wouter Hessels
wouter.hessels@ehb.be