You are here

LICHTING RITCS 2017

 Een nieuwe lichting makers staat op. Drie dagen lang kan je op het RITCS terecht voor de afstudeerwerken van de Bachelors en Masters Audiovisuele Kunsten. Ontdek de projecten van de studenten film, documentaire, radio, televisie, animatie, beeld, geluid, montage, production management en schrijven op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 oktober. Maandag 16 oktober kan je hier het gedetailleerde programma raadplegen. Volg ondertussen het nieuws op de voet via onze Facebook.

 

PROGRAMMA

Download hier het interactief programma of klik op de afbeelding.

▸ WOENSDAG 18.10.17 : BACHELORS
Op woensdag 18 oktober kan je op het RITCS terecht voor de eindwerken van de bachlorstudenten film, documentaire, animatie, schrijven, televisie, radio, beeld, geluid en montage. 

▸ DONDERDAG 19.10.17 : MASTERS

Op donderdag 19 oktober maken we plaats voor de eindwerken van de masterstudenten film, documentaire, animatie, schrijven, televisie en radio. 

▸ VRIJDAG 20.10.17 : PROCLAMATIE (PRIVATE)
Op vrijdag 20 oktober rollen we de rode loper uit en nemen we feestelijk afscheid van onze laatstejaarsstudenten. 

 

 

 

 

 

 

UITGELICHT ▼

 

Vincent Everaerts studeerde af als master documentaire met een uiterst persoonlijk werk. 'De tijd die ons rest' schetst hoe hij op zijn achttiende verjaardag van huis wegliep en nooit meer is teruggekeerd. Nu, zeven jaar later, trok hij voor zijn masterproject de wijde natuur in en sprak hij met zijn moeder af, met wie hij alle contact is verloren. In een huis closproberen ze elkaar opnieuw te leren kennen en de band op te nemen. 

Lees verder

 

 

 

 

 

 

Vorige week zat Johannes Broux (BGM) nog in Estland waar hij werkte aan een natuurdocumentaire voor 'Wildkino'. In juni studeerde hij als maker af met de bachelorproef 'The Creamy Cheesy Meatful' waarin hij schetst hoe klimaatverandering eruit ziet vanuit het standpunt van een mosplantje. 'Ik wou verschillende perspectieven in een natuurrijke omgeving ontdekken en deze dankzij audiovisuele middelen zichtbaar maken voor het menselijke oog'. 

Lees verder
 

 

 

 

 

 

 

Al tien maand lang gaat masterstudente Tyche Beyens door het leven als 'Zero Waste Tyche' . Hoe haar het afval-vrije bestaan bevalt schrijft ze neer in haar blog 'Zero Waste Tyche', vol tips & tricks voor zij die haar voorbeeld willen volgen. Ook in haar masterproef 'Generatie Groen' focust Tyche op het belang van een groenere toekomst voor onze planeet: "Ik heb het gevoel dat ik al maanden ben aan het rouwen om iets. Mijn zorgeloosheid, mijn hoop op iets beters voor de toekomst. Ik ben iets kwijt dat ik nooit meer terug krijg, en jullie ook."

Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

Sam Peeters gaf na drie jaar geneeskunde zijn studies op om zijn echte passie te achtervolgen: film. Op het RITCS ontdekte hij wat documentaire is en kan zijn. Dit jaar studeerde hij af met 'Azadi', een creatieve documentaire over de vluchtelingenproblematiek op het eiland Lesvos, Griekenland. 'Azadi' wordt donderdag 19 oktober vertoond, tijdens LICHTING RITCS.

Lees verder 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCH

RITCS School of Arts
Dansaertstraat 70
1000 Brussel

Toegang: gratis

 

IN SAMENWERKING MET

CINEMA RITCS
RITCScafé
Erasmushogeschool Brussel
Podiumtechnieken RITCS
XL Air