You are here

12 juni 2017

Alumnus Televisie werpt hoge ogen met Virtual Reality

Op 9 mei vond de jaarlijkse uitreiking van de Bryo Awards plaats. Met deze awards zet Bryo Vlaanderen, een project van Voka - Kamers van Koophandel dat mensen begeleidt met een hoog potentieel en grote ondernemersgoesting, enkele veelbelovende starters in de kijker. De Antwerpse start-up Soulmade mocht de award voor Bryo Rookie in ontvangst nemen. In deze categorie nam de virtual realityproducent het op tegen starters vanuit heel Vlaanderen. Alumnus televisie Marijn Goossens ging voor zijn masterproef aan de slag met Virtual Reality. Ondertussen maakt hij als Creative Wizard bij 'Soulmade' VR-producties voor Artsen Zonder Grenzen en Nokia .

Soulmade werd in september 2016 opgestart door Sander De Roeck en Marijn Goossens (RITCS) en schoot onmiddellijk pijlsnel uit de startblokken. De jonge talenten hebben veel kennis en expertise over virtual reality. Ze begeleiden hun klanten in de zoektocht naar een filmconcept waarbij virtual reality van pas komt. Naast de productie van virtual realityvideo’s bieden zij hun klanten ook ondersteuning bij de verdere distributie. Het doel van De Roeck en Goossens is met Soulmade een brug vormen tussen de hype van virtual reality naar reële producten. ‘We focussen ons op de meerwaarde van virtual reality en niet op het gebruik ervan als een gimmick’, legt Goossens uit. En dat blijkt te werken.

Tijdens de eerste zes maanden als start-up maakte Soulmade al een productie voor Dupont, die inmiddels in vier talen is gedubd. ‘Voor Artsen Zonder Grenzen maakten we twee producties om vrijwilligers te trainen en met de stad Antwerpen maakten we er een om het fietsen in onze stad te promoten’, gaat De Roeck verder. De bedoeling van hun producties is de kijker het gevoel geven dat ze ervaren wat er in de video gebeurt. Het moet lijken alsof de kijker erbij is.

Door hun specifieke expertise binnen VR is Soulmade al gevraagd te spreken op verschillende internationale congressen in onder meer Helsinki en Keulen. ‘Maar het hoogtepunt van ons eerste half jaar was de productie die we maakten in samenwerking met Nokia. Deze wereldprimeur werd door Nokia vertoond op het Mobile World Congress in Barcelona’, zegt De Roeck. ‘Na de ongelofelijke mooie start van Soulmade vormt deze award de kers op de taart. Het is een geweldige erkenning.’

Ook lid van het Soulmade team: Esmoreit Lutters (Film) Shauni De Gussem (Schrijven) Matijs en Neal (BGM)

Bron: Voka