Skip to main content
Zoeken

Ellen Gillard nieuwe onderzoekscoördinator bij RITCS

Ellen Gillard
  • Nieuws

Na een uitgebreide selectieprocedure stelde de jury Ellen Gillard per 1 oktober 2024 aan als onderzoekscoördinator. Zij neemt de fakkel over van Klaas Tindemans, die met pensioen gaat.


De selectiecommissie was overtuigd van Ellen Gillards visie op artistiek onderzoek. Met haar ervaring in onderwijs, in artistieke onderzoeksomgevingen en met een breed netwerk in zowel de artistieke als academische wereld, brengt Ellen Gillard waardevolle expertise mee. Haar leiderschap en samenwerking met het Kunstenplatform Brussel, RITCS, KCB, EHB en VUB zullen cruciaal zijn voor de uitbouw van het onderzoeksbeleid.

“Ik geloof in de kracht van artistiek onderzoek om niet alleen nieuw artistiek werk te creëren, maar ook inzichten te genereren die bijdragen aan bredere maatschappelijke discussies. Op die manier kan onderzoek een impact hebben op zowel de kunstensector als de samenleving. Brussel is voor mij een dynamische plek van inspiratie en samenwerking, waar ons onderzoek kan wortelen in stedelijke realiteiten. Ik zie het als mijn taak om de onderzoeksomgeving van het RITCS te versterken en het onderzoek zichtbaarder te maken”, aldus Ellen Gillard.

Directrice Reinhilde Weyns, tevens voorzitter van de selectiecommissie, kijkt met vertrouwen uit naar de nieuwe samenwerking met Ellen Gillard: “Ellen zal met haar authentieke motivatie en engagement een belangrijke rol spelen in het stimuleren en verder uitbouwen van het onderzoek binnen het RITCS. Als verdediger van artistiek onderzoek en als bruggenbouwer geeft haar aanpak veel vertrouwen voor de toekomst. We kijken uit naar haar inspirerende bijdrage.”