Skip to main content
Zoeken

Maarten Francq maakt nieuwe videoclip van DAAN

Maarten Francq Daan Work
  • Nieuws

Voorpaginanieuws bij cultuurbijlage van De Standaard van 26 september 2024. De nieuwe videoclip van DAAN siert de cover. Een dystopisch en retrofuturistisch beeld volledig vervaardigd uit AI door RITCS-docent en senior onderzoeker Maarten Francq. Kijk mee:

© Maarten Francq

Bekijk video op YouTube

Artificiële intelligentie is nog moeilijk weg te denken uit het hedendaagse makerschap. Maarten Francq werd daarom aangesteld door DAAN voor het ontwerp van de video met een post-ironische laat-kapitalistische boodschap. Francq is onderzoeker en docent onderzoeksvaardigheden en technologie aan het RITCS en begint binnenkort ook aan een doctoraat over AI in live-entertainment. Met behulp van generatieve prompts ging Francq aan de slag een wereld te ontwerpen naar de onzinnige suburbia-plutocratie die DAAN in 'WORK' beschrijft.

Maarten Francq is binnenkort te gast bij FUTURE NARRATIVES, een evenementenreeks van RITCS met de focus op artistiek onderzoek. Op 16 oktober komt hij vertellen over artificiële intelligentie en de toepassing ervan op een productieproces. Het volledige interview met Francq over 'WORK' is te bekijken via De Standaard.


©Beelden: Maarten Francq

Bekijk onze komende evenementen

Neem je agenda erbij en noteer de data die je niet wil missen.