You are here

Opleidingen

Het RITCS | School of Arts biedt een ruim aanbod aan professioneel gerichte en academisch gerichte opleidingen aan Audiovisuele Kunsten, Drama en Podiumtechnieken.

Professioneel gerichte bacheloropleidingen

De professioneel gerichte bacheloropleidingen zijn driejarige, praktijk- en beroepsgerichte opleidingen. Studenten die deze opleiding hebben gevolgd zijn breed opgeleide professionals. Zij die na hun professionele bacheloropleiding verder willen studeren, kunnen via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding of kunnen een bachelor-na-bachelorprogramma volgen.

De professioneel gerichte bacheloropleidingen aan het RITCS zijn Audiovisuele Assistentie, Beeld, Geluid en Montage binnen de Audiovisuele Kunsten en Podiumtechnieken.

Academisch gerichte opleidingen

De academische opleidingen bestaan uit een driejarige bachelor en een éénjarige master. In de academische opleidingen is de onderzoekscomponent sterk aanwezig. Studenten worden uit- gedaagd om een eigen artistieke stem te formuleren in een van de vele kunstdisciplines.

De academisch gerichte masteropleidingen aan het RITCS zijn Animatie, Film, Schrijven, Televisie en Radio binnen de Audiovisuele Kunsten en Drama | Spel en Drama | Regie binnen Drama.

Schakelprogramma's en voorbereidingsprogramma's

Een schakelprogramma is bedoeld voor studenten die een professioneel bachelordiploma behaald hebben en een academische masteropleiding willen aanvatten. 
Een voorbereidingsprogramma is bedoeld voor studenten met een academisch bachelor- of masterdiploma die aan een masteropleiding willen beginnen.