You are here

Projecten oud-studenten

Hieronder vind je een overzicht van de huidige activiteiten van de laatste vier lichtingen van onze oud-studenten Spel. Wie op de hoogte wil blijven van het professionele parcours van onze alumni, kan zich abonneren op onze Facebook-pagina.

Lichting 2014

Greet Jacobs (Drama Spel)
Greet Jacobs won met de voorstelling Metamorphosen (2014) met Linda Lugtenborg en Femke Stallaert van het RITS de Debuutprijs op het ITS-festival in Amsterdam, en toerde hiermee door heel Nederland. Greet speelde en maakte in 2013 de voorstelling Ketchikan (Brut) die op de Zomer van Antwerpen heel de zomer speelde en met Lizzie Borden (Abattoir Fermé) ging ze op tournee door Vlaanderen en Amsterdam. Met haar eigen collectief Brut maakte ze ook nog Vandaag ofzo (2010), Mieren slapen nooit (2011) en Astfalt (2014), telkens binnen het Villanovafestival in DE Studio. De voorstelling Dora G werd in 2013 gemaakt in het kader van haar afstuderen aan het Rits in Brussel. Vanaf februari 2015 is ze te zien in de kindervoorstelling Uilskuiken en Takkeling van De Maan.

Linda Rozanne Lugtenborg (Drama Spel)
Linda won met haar afstudeervoorstelling Metamorphose de Debuutprijs op het It’s Festival in Amsterdam. Zij ging met deze voorstelling op tournee door Nederland. Daarnaast repeteert zij momenteel bij Abattoir Ferme, voor de nieuwe voorstelling Colossus.

Scarlet Tummers (Drama Spel)
Scarlet liep in haar master stage bij HETPALEIS in de voorstelling Romeo en Julia, wat dit jaar is hernomen in het kader van Moving Meetings en in 2016 op internationale tournee zal gaan. Ook liep zij stage bij Wunderbaum i.s.m de KVS in De Wet. Dit seizoen (2014-2015) speelt Scarlet in Notre peur de n’être van Fabrice Murgia in België en Frankrijk. Daarnaast speelde ze dit voorjaar (2014) in De Kersentuin van TG STAN. Tijdens haar master speelde Scarlet mee in De Lady Macbeth uit het District Mtsensk in een regie van Jeroen De Man, ook deze voorstelling zal hernomen worden op tournee langs Vlaamse en Nederlandse theaterfestivals.

Soufiane Chilah (Drama Spel)
In juli-augustus 2014 speelde Soufiane in zijn eerste langspeelfilm Black van Adil El arbi en Bilal Fallah. Sinds eind september 2014 is hij op tournee met de voorstelling Neeland van Nic Balthazar.

Julie Delrue (Drama Spel)
Na haar afstuderen speelt Julie in de productie Zoutloos van Studio ORKA, een voorstelling die geselecteerd werd voor het Theaterfestival 2014. In de zomer van 2014 maakte ze samen met Frederika Del Nero (RITS 2013)het parkspektakel Vreemde Vogels voor het Vama Veche festival in Brugge. Daarna speelde ze mee in de voorstelling Wijland van Tuning People op Kortrijk Congé/Atelier de stad. Bij kunstencentrum Villanella in Antwerpen maakte Julie samen met Greet Jacobs (RITS 2014) en Diede Roossens (KASK) de locatievoorstelling Astfalt binnen het Villanovafestival in augustus 2014. Samen met Dominique Van Malder maakt Julie ook de voorstelling Frustration Island met patiënten, personeel en vrijwilligers van het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain. De voorstellingen zijn gepland op 19, 20 en 21 december 2014. Julie geeft ook les in het Deeltijds Kunstonderwijs in het Conservatorium van Kortrijk

Evelien van Maele (Drama Spel)
Evelien speelt mee in de masterproef van Reynoud Dekimpe (LUCA drama) samen met Femke Stallaert (Rits alumni). Daarnaast zal zij in het najaar van 2015 te zien zijn in de masterproef van Maja (RITS, regie) en start zij met 5 verschillende kunstenaars een vzw op genaamd RAF. RAF zal zich niet enkel uitbreiden via theater maar focust ook op film, beeldende kunst, muziek en performance.

Lichting 2013

Buhrs Nona (Drama Acteren)
Nona speelt en speelde o.a. in 'Two Ladybugs' van Remah Jabr, 'Reconstruction of the day I left' van Renée Goethijn (ism KCNona te Mechelen), in 'De Lady Macbeth uit het district Mtsensk' geregisseerd door Jeroen de Man (De Warme Winkel) en in “AUGUSTUS, ergens op de vlakte”, een voorstelling van Olympique Dramatique in Het Toneelhuis, KVS en NTGent.

Del Nero Frederika (Drama Acteren)
Direct na afstuderen aan het Rits presenteerde ze een seizoen Nightcall op Studio Burssel. Daarnaast is ze professioneel voice-over en stemacteur (voor o.a. reclame KBC, Stubru, Vitaya, ...) Deze zomer maakte ze samen met Julie Delrue het parkspektakel 'Vreemde Vogels' voor het Brugse festival Vama Veche met steun van Het Entrepot Brugge. Ze vervangt ook als actrice in de kindervoorstelling 'In de Lucht' van Rodeboomvzw in CC's voor scholen aan de zijde van Philippe Liekens en Peter Michel (mei 2014 - oktober 2014). Ze maakt deel uit van de groep afgestudeerden die de 'KAKsessies' organiseren, een tweejaarlijks vrij platform waar wilde worpen van jonge makers en spelers te zien zijn.

Diependaele Lotte (Drama Acteren)
Lotte speelde na haar afstuderen in verschillende voorstellingen voor verschillende theaterhuizen waaronder Proscenium / Lundahl & Seitl voor het Playground Festival in STUK Leuven, vervolgens stond zei met een project van Renée Goethijn op het STRONKfestival in KC Nona Mechelen. Met de Dames van Kak speelde zei Het Bos Is Open in Scheld’apen. In 2014 speelde ze mee in het afstudeerwerk van Karlien Torfs, Een Bourgondisch Blijspel (in tranen).

Goossens Nathalie (Drama Acteren)
Nathalie maakt deel uit van de KAK groep (afgestudeerden van het Rits). Daarnaast speelde zij verschillende voorstellingen waarvan hieronder enkele staan opgesomd. “Who’s Afraid of Virginia Woolf”, de Bachelorproef van Lola Bogaerts (Rits), “Blaat” door de Dames van Kak, e speelden deze voorstelling ter gelegenheid van de opening van “Het bos” en “To get properly confused you have to put your head under water/ufo’s/two things to do and two more things to do (een handleiding tot zelfstudie)” in regie van Renée Goethijn. Laatstgenoemde voorstelling werd geselecteerd voor Theater Aan Zee binnen de categorie jongwerk. Daarnaast speelde ze in “The search project XL”, een samenwerking tussen Tristero en Kaaitheater. Op de televisie was ze te zien als “Delphine” in de reeks Familie (oktober 2013- april 2014).

Stallaert Femke (Drama Acteren)
In de Zomer van haar afstuderen stond Femke Stallaert op Theater aan zee met “Two things to do and two more things to do” in een regie van Renne Goethijn. Vanaf november 2013 ging ze op tournee met de voorstelling “Two Ladybugs” in een regie van Remah Jabr. Met de voorstelling Metamorphoses, die ze in 2014 samen met Linda Lugtenborg en Greet Jacobs maakte en speelde won ze de Debuut Prijs op het It’s Festival in Amsterdam. Daarnaast maakt ze, net als andere afgestudeerden van het Rits deel uit van de KAK groep.

Lichting 2012

Crollet Annelore (Drama Acteren)
Annelore is als speelster op zoek naar uitdagingen die haar doen groeien en waar ze een persoonlijke aantrekkingskracht toe heeft. Ze speelde en maakte“Nina Zaretsjnaja” en werd geselecteerd voor jong werk op Theater Aan Zee. En ook bij Renée Goethijn, Tristero en Froefroe met De Roovers. Daarnaast speelt ze gastrollen voor “Binnenstebuiten” en “Familie”. Binnen KAK heeft Annelore een soort moederrol op zich genomen, zij staat klaar om crisissen op te vangen en vakkundig te ontmantelen.

Lichting 2011

Claes Barbara (Drama Acteren)
Claes Barbara (Drama Acteren) behaalde haar meestergraad in het theater in het Rits, Erasmushogeschool Brussel (2010). Daar werden de volgende creaties geboren: 'Nimmermeer' (De Maan in coproductie met Abattoir Ferme) en 'A l'attente du livre d'or' (Campo en KVS). Beide stukken werden genomineerd voor het theaterfestival. Met haar zus Stefanie Claes creëerde ze 'Maar de wolven die leven nog' (Batardfestival) en 'Botjes Zonder Benen', in samenwerking met het Maria Boodschaplyceum en 'Triomff' op TAZ waar Stefanie de prijs won voor jong werk. Ze produceerden ook 'De Bultenklacht', een werk in vier fasen, waaronder 'een concert door de bourgeoisie', een werk met leerlingen van Siso Marco Polo, een voorstelling met een groep psychiatrische patiënten i.s.m de Figuranten in Menen en een voorstelling in de Monty Antwerpen. Samen met Stefanie en Simon Allermeersch werd ze genomineerd voor 'Het fantatische Leven van de heilige Sint Christoffel' voor het theaterfestival en circuit X (2011). In samenwerking met de Scheld'apen en de Theatermaker schreef ze 'Akaaremoertoe Bahikoeroe' (2013) een theaterstuk voor twaalf personen. Barbara werkt als actrice, performer, schrijver en theatermaker.

Demey Soetkin (Drama Acteren)
- traject als maker: ITs Guest Award prijs gewonnen en tournee met afstudeerwerk 'Insert Picture here' (2010), ondertussen al 3 residenties bij Workspace Brussels (i am some body parts 2011/ i am looking for the face i had before the world was made 2012/ dagger us 2014), een residentie bij Brakke Grond (DSM 4-TR 2013) telkens resulterend in publieke toonmomenten in het kader van Baroque Bodies-festival, Working Title Festival, Female Factory Festival,...
- traject als actrice:actrice in Manah Depauw Eden Central (2011) op het Kunstenfestivaldesarts met internationale tournee, Medium (2012) van Leentje Vandenbussche, Peter Aers and Tijs Ceulemans met Belgische tournee, Sarah Eisa Is het belangrijk (2013) op het MAF13-festival, Michael Bijnen La linea (2013) met internationale tournee (o.a. Theater aan Zee en Boulevard-festival)